ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Anadolu Lisesi

Mrt

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı (ortak) sınavları 25/03/2024-05/04/2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınav takvimi aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak açık uçlu ve kısa cevaplı ortak sınavlara ilişkin kılavuz yayımlandı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliği ile öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sosyal duygusal becerilerini desteklemek amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

Şbt

09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre; Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları il ve ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde 6 ve 9. sınıflar için yapılacak ortak sınavlara ilişkin konu soru dağılım tabloları yayımlandı.

Şbt

Genel Müdürlüğümüz, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve YKS'ye daha etkin bir şekilde hazırlanmalarını desteklemek amacıyla yeni bir yardımcı kaynak olan "English Grammar for YDT Grade 12" kitabını yayımlamıştır.

Şbt

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 2. dönem başı sorumluluk sınavları 12-13 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrencilerin sorumlu olduğu derslere, sorumluluk sınav tarihlerine ve öğretmenlerin ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgiler aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümrelerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımlandı.

Ock

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 05 Aralık 2024 tarihinden itibaren geçerli olan sınıf düzeylerine ait ders programları aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile ilgili merak edilen sorular yanıtlandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 7 amaç, 33 hedef, 130 performans göstergesi ve 147 stratejinin yer aldığı MEB 2024-2028 Stratejik Planı yayımlandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

ÖSYM tarafından 2024 yılında gerçekleştirilecek "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)"na esas derslere ait konu ve kazanımlar belirlenmiştir.