ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Anadolu Lisesi

May

Öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı içeriklerle YKS Kampı videoları ve soru bankası OGM Materyal'de.

May

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 12. sınıf 2. dönem 2. yazılı (ortak) sınavları 20/05/2024-27/05/2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınav takvimi aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Nis

YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin hazırlık sürecine katkı sağlaması amacıyla 2018-2023 yılları arasında YKS’de çıkmış soruların çözüm videoları OGM Materyal adresinde yayımlanmıştır.

Nis

2023-2024 eğitim-öğretim yılı veli-öğretmen görüşme zaman çizelgesi aşağıdaki linkte yer amaktadır.

Nis

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 22 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olan sınıf düzeylerine ait ders programları aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı; 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için de 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak yazılı şeklinde yapıldı.

Ülke geneli ortak yazılı sınavlarda, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. Türkçe dersi 6. sınıf yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli soruyla birlikte 2 açık uçlu soru kullanıldı. 6. sınıf matematik yazılı sınavında 10, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavında 7 ve 9. sınıf matematik yazılı sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanıldı.

Mrt

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Konu soru dağılım tabloları her dersin zümre kurulları tarafından hazırlanmıştır.

Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolardan birisi seçilmiştir.

Okulda yapılacak ortak sınavın soruları, seçilen senaryoda yer alan kazanımlara uygun olarak hazırlanmıştır.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca ortaokul ve liselerde yapılacak 2. dönem 1. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı.

Mrt

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı (ortak) sınavları 25/03/2024-05/04/2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınav takvimi aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak açık uçlu ve kısa cevaplı ortak sınavlara ilişkin kılavuz yayımlandı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliği ile öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sosyal duygusal becerilerini desteklemek amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

Şbt

09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre; Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları il ve ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir.